Objavljamo rezultat ankete na vprašanje, kdo je glavni krivec za slabe predstave NK Maribor.

Foto: Maribor24.si

Kriza v taboru Vijol’čnih se iz tekme v tekmo poglablja. Potem ko so Štajerci iz ekipe na samostojno vadbo poslali Josipa Iličića, so izbranci Damirja Krznarja prikazali novo v večini včerajšnje tekme proti Kopru bledo predstavo. Tako so Mariborčani zabeležili že tretji zaporedni poraz in peto tekmo brez zmage. Padec se je začel v dvoboju z Rogaško, ko je iz nadzorovane tekme in vodstva z 2:0 prišlo do zapleta v končnici. S tem pa tudi v nadaljevanju prvenstva.

Naše bralce smo povprašali, kdo je glavni krivec za slabe predstave NK Maribor. Glasovalo je 666 bralk in bralcev,  42 odstotkov vseh sodelujočih (283 glasov) je bilo mnenja, da je krivec športni direktor Marko Šuler, na drugem mestu s 30 odstotki (198 glasov) je uprava kluba, igralci so pristali na tretjem mestu s 23 odstotki (151 glasov) za najmanj krivega pa so bralci in bralke izbrali trenerja Damirja Krznarja, le 5 odstotkov glasovalcev (34 glasov) je prepričanih, da je za neuspeh nogometašev kriv prav on.

Rezultat je tako pokazal, da javnost krivdo pripisuje športnemu direktorju in ne trenerju, za katerega se je po neuspehih ugibalo, ali bo ostal na položaju. Ravno danes je Šuler za Večer komentiral morebitni odhod. Kot je povedal, rezanje glav ni vedno rešitev. ”Publika in mediji vidite tisto uro in pol nogometa na stadionu, skozi cel teden pa se vidijo vnema, zanos igralcev in trenerjev, vlaganje energije. Če tega ne bi bilo, bi bila odločitev zelo lahka, a vse to je – to vidim pri trenerjih, pri igralcih,” je še dodal.  Če je vnema igralcev in trenerja dovolj za upravičene slabe predstave, kje bo prišlo do sprememb, saj so te očitno potrebne.