Mariborčani bodo odigrali še eno evropsko tekmo kot gostje na nevtralnem igrišču, tokrat v Kišinjevu, kjer bo domačin moldavski prvak Šeriff iz Tiraspola.

“To je ena najpomembnejših tekem v sezoni,” je uvodoma dejal mladi Hrvat v vrstah Maribora, Ivan Brnić, ki je na zadnji tekmi proti Gorici dosegel svoj prvenec. “Čakal sem ta zadetek, zagotovo mi veliko pomeni za naprej, za motivacijo.”

Proti Šeriffu Brnić pričakuje dobro tekmo. “Imamo veliko prostora še za napredek, smo mlada ekipa. V tekmo bomo morali vstopiti pametno, čakati svoje priložnosti, katere bo potrebno izkoristiti. Realizacija bo jutri zelo pomembna.”

20-letnik je še dodal, da so ga v klubu in v mestu Maribor zelo lepo sprejeli. “Glede na to, da igram prvič evropska tekmovanja ni lahko, a verjamem, da bo tudi to prišlo sčasoma,” še je na koncu povedal o prvih izkušnjah v evropskih tekmah.

Karanović dodal, da so na vse pripravljeni

Pred novinarje je stopil še glavni trener Radovan Karanović, ki je dejal, da če bodo vsi fantje dali svoj maksimum, bodo imeli realne možnosti, da napredujejo v 3. krog. “Pripravili smo določene zadeve, pričakujemo seveda najboljše,” uvodoma pove 53-letni trener in doda: “Sigurno ne moreš iti naprej, če ne dosežeš gola. Ni bistvo samo, da se branimo, mislim, da bomo jutri pokazali drugačen obraz, kot smo ga videli prejšnji teden.”

V prestolnico Moldavije niso odpotovali poškodovani kapetan Milec, Pihler in Božić. “Vsi trije so pomembni členi naše igre. Časa ni veliko, poiskati je potrebno druge rešitve. Moramo verjeti v to, kar počnemo.”

Iz Ljudskega vrta so včeraj dodali, da še nimajo potrditvene informacije, koliko časa bosta izven igrišča Martin Milec in Aleks Pihler. “V kratkem času se je zvrstilo precej zadev, ki ne sodijo k tistemu, kar si želimo, toda s tem se moramo boriti in ostati pozitivni. Dogajajo se prihodi in odhodi, zdaj še poškodbe. Ekipa doživlja spremembe, nekaj časa bomo še potrebovali, da dosežemo tisto želeno stabilnost. Še enkrat se je pokazalo, da odločitev o rotaciji moštva proti Radomljam ni bila napačna. Obremenitve so velike, zato je pomembno, da ustrezno razporedimo moči, moštvo pa pokaže tisto vijol’čno srce v najboljši obliki. Verjamem, da ga bo spet že v torek.”

Kljub vsemu pa Karanović verjame v uspeh svoje ekipe. “Zagotovo je Šeriff favorit v jutrišnji tekmi, a če bodo vsi fantje dali svoj maksimum, bomo tudi mi imeli realne možnosti, da gremo naprej. Na vse smo pripravljeni, tudi na podaljške,” je odkrito dejal trener Maribora in pojasnil, da nova okrepitev Vladan Vidaković ne bo na voljo na jutrišnji tekmi. “Vidaković je že zraven, da vidi in doživi, na kakšen način funkcionira ekipa.”

Zaupati in verjeti v fante

Na poziciji zadnjega veznega, poleg ustaljenega Jana Repasa, bo najverjetneje zaigral 19-letni Aljaž Antolin. “V tem trenutku nimamo druge izbire. Aljaž ima določene izkušnje iz reprezentance, tudi prejšnjo tekmo, ko je prišel noter, je odigral zelo dobro. Moramo mu zaupati,” je poudaril Karanović in za konec dodal:

“V prvi tekmi je Šeriff prevzel sredino igrišča, nismo mogli priti do svojega načina igre. Individualno so nas dobro pokrili. To je tisto, kjer bomo jutri poskusili biti boljši in narediti določeno presenečenje.”