V Stožicah se je danes odigral derbi med Olimpijo in Mariborom. Mariborčani bi si lahko z zmago nad Ljubljančani že pet krogov pred koncem prvenstva zagotovili naslov državnih prvakov. A v Ljubljani jim ni supelo zadeti, domov odhajajo z remijem, slavje pa je prestavljeno v Ljudski vrt.

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

Olimpija – NK Maribor 0:0 (0:0)

Olimpija: Vodišek, Klinar, Jurčevič, Mitrović, Zarifović, Kapun, Cretu, Miškič, Kirm, Benko, Issah. Na klopi: Šeliga, Eleke, Baskera, Vukčević, Bajrič, Štiglec, Tijanić. Trener: Safet Hadžič

NK Maribor: Handanović, Šuler, Vrhovec, Pihler, Tavares, Hotić, Novaković, Viler, Palčič, Defendi, Zahović. Na klopi: Obradović, Bajde, Rajčević, Ahmedi, Uskoković, Bohar, Mertelj. Trener: Darko Milanič

Mariborčani so v tekmo krenili silovito. Napadali so od prve minute igre, so prve resne priložnosti pa so prišli v 4. minuti, ko je vratar Olimpije Rok Vodišek žogo odbil v kot. Že po nekaj trenutkih igre se je v vrstah Ljubljančanov poškodoval Nik Kapun, ki je v 6. minuti bil zamenjan, v igro je vstopil Blessing Eleke, ta pa je ostal na zelenici do 66. minute, ko ga je zamenjal Marko Vukčević. Težave pa so bile tudi v vrstah gostov, saj je imel Blaž Vrhovec probleme z obutvijo in jo je v 13. minuti ob robu igrišča tudi zamenjal. V prvem polčasu so pobudo prevzeli Mariborčani, večkrat so resno napadli, a žoge za hrbet Vodiška niso spravili. Na polčas so nogometaši odšli brez zadetkov, rezultat je ostal 0:0.

Razgrajanje navijačev

Že nekaj trenutkov pred koncem prvega polčasa, pa je prišlo do težav med organiziranima skupinama navijačev. Green Dragonsi in Violami, oboji so krenili izza prostora, ki jim je namenjen, proti drugem delu tribun, ustavili so jih šele do zob oboroženi policisti in ograje. A to še ni bilo vse, prižigali so tudi pirotehnična sredstva, ki so na tekmah prepovedana. Oba kluba bosta tako po tem krogu najverjetneje morala globoko seči v žep zaradi razgrajanja navijačev.

Drugi polčas brez zadetkov

V drugi polčas so Mariborčani krenili z nespremenjeno postavo, v prvih nekaj minutah do resnega napada na gol nasprotnika ni prišlo, so pa tekmo za nekaj sekund ponovno prekinili navijači, z metanjem pirotehnike na zelenico. V 63. minuti pa so nogometaši Maribora prišli do neverjetne priložnosti, ko se je Novaković po podaji Tavaresa praktično sam znašel pred vratarjem Olimpije, a je bil Vodišek pripravljen in je strel ubranil. Kmalu za tem so bili nevarni tudi Ljubljančani, a strel Benka je končal nad vrati Jasmina Handanovića. Do konca tekme niso uspeli zadeti ne eni ne drugi, rezultat je ostal neprivlačnih 0:0, oboji pa so vknjižili eno točko na prvenstveni lestvici. Kjer so tako na prvem mestu Mariborčani s 14 točkami prednosti pred drugimi Domžalami, do konca pa je še pet krogov.

“Bo pa večje slavje doma”