Za okoli 274.900 šolarjev je danes zadnji šolski dan pred prvomajskimi prazniki, ko bodo učenci in dijaki skupno prosti kar devet dni, ker je petek, 3. maja, dodaten pouka prost dan. V šolske klopi se bodo vrnili v ponedeljek, 6. maja. Marsikje za ta čas ponujajo bogat progam aktivnosti.

Zveza prijateljev mladine Maribor v prostorih na Razlagovi ulici organizira delavnici Magnetomanija in Cvetoči papir. Podali se boste na pod izdelave okrasnih magnetkov in izdelovanja različnih modelov papirnatih rož. 

Vabijo tudi na "doživetja s potepanja", kot je gumitvistanje v parku in doživljajsko igrišče. Aktivnosti počitniškega programa so brezplačne, je pa potrebna predhodna prijava otrok na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 511 ali na e-naslov [email protected]

Več kot 193.700 učencev in okoli 81.200 dijakov bo po prvomajskih počitnicah, ki so sicer zadnje do poletja, v šolske klopi znova sedlo 6. maja. Že naslednji dan pa maturante čaka prva izpitna pola - esej iz slovenščine ali italijanščine oz. madžarščine kot maternega jezika. Prav tako se za šestošolce in devetošolce začenjajo nacionalna preverjanja znanja.