Po dolgih treh tednih se je 25. aprila 2024 končno končalo retrogradno gibanje Merkurja. To astrološko obdobje je bilo za mnoge zaznamovano s komunikacijskimi težavami, tehničnimi okvarami, zamudami in zapleti v potovanjih. Mnogi so verjetno občutili tudi povečano razdražljivost, nestrpnost in težave s koncentracijo.

Vendar pa je zdaj čas, da se znebite teh negativnih energij in se osredotočite na nove priložnosti, ki jih prinaša preostanek leta. Konec retrogradnega Merkurja predstavlja osvoboditev od omejitev in preprek, ki so vas morda ovirale v preteklih tednih. Nekaj nasvetov so za portal Glamour delili strokovnjaki. 

Nasveti za posamezna horoskopska znamenja

Oven 

Prebolite jezo in frustracije, ki so se nabrale v zadnjih tednih, s telesno aktivnostjo. Pojdite na tek, se odpravite na kolesarjenje ali se lotite intenzivnega treninga v telovadnici.
Osredotočite se na svojo strast in se posvetite projektom, ki vas veselijo. To je idealen čas za izražanje svoje ustvarjalnosti in uresničevanje svojih talentov.

Bik 

Privoščite si nekaj lepega in se razvajajte. Pojdite na masažo, si privoščite sproščujočo kopel ali pa se preprosto odpravite v nakupovanje. Poskrbite za svoje finančne zadeve in uredite morebitne težave, ki so se pojavile v tem obdobju.

Dvojčki 

Pojdite ven in se družite s svojimi najdražjimi. Pogovorite se o svojih izkušnjah z retrogradnim Merkurjem in se nasmejte skupaj. Izkoristite priložnost za učenje novih stvari in širitev svojega obzorja. Berite knjige, obiskujte tečaje ali se udeležite delavnic.

Rak 

Vzemite si čas zase in se sprostite. Potopite se v vročo kopel, privoščite si meditacijo ali pa se preprosto odpravite v naravo in uživajte v miru in tišini. Poskrbite za svoje čustveno počutje in se soočite s stežavami, ki so vas spremljale v zadnjih tednih.

Lev 

Pojdite nazaj v svoj ustvarjalni tok in se izrazite s pisanjem, risanjem, plesom ali  pa se ukvarjajte z drugo ustvarjalno dejavnostjo, ki vas veseli. Pustite se razvajati svojim najdražjim in uživajte v pozornosti. To je idealen čas za krepitev ljubezenskih odnosov.

Devica 

Poskrbite za red v svojem življenju in se znebite stvari, ki vam ne prinašajo več veselja. To je lahko fizična reorganizacija ali pa neurejenost v mislih. Osredotočite se na detajle in izboljšajte svoje delovne navade. To je dober čas za dokončanje projektov, ki ste jih morda odložili.

Tehtnica 

Poiščite ravnovesje v svojem življenju in se osredotočite na harmonijo. Poskrbite za svoje fizično in mentalno zdravje ter negujte odnose z ljudmi, ki so vam pomembni. Poiščite nove načine za izražanje svoje ustvarjalnosti in lepote. To je lahko ples, petje, slikanje ali karkoli drugega, kar vam omogoča, da se izrazite.

Škorpijon 

Odpravite se na oddih ali pa si vsaj privoščite nekaj časa zase, da se napolnite z energijo. Pojdite v hribe, na morje ali se preprosto umaknite v kotiček in uživajte v miru.
Soočite se s svojimi strahovi in ​​težavami, ki so se pojavile v tem obdobju. Zdaj imate priložnost, da se z njimi spopadete in jih premagate.

Strelec 

Pustite preteklost za seboj in se osredotočite na prihodnost. Poglejte naprej in si postavite nove cilje, ki jih želite doseči. Povežite se s svojimi prijatelji in družino ter preživite čas z ljudmi, ki vas osrečujejo. To je dober čas za druženje in ustvarjanje novih spominov.

Kozorog 

Naredite nov načrt za doseganje svojih ciljev. Postavite si realne in dosegljive cilje ter se osredotočite na korake, ki jih morate narediti za njihovo uresničitev. Ne bojte se prositi za pomoč, če jo potrebujete. Sodelovanje z drugimi vam lahko pomaga pri doseganju vaših ciljev.

Vodnar

Vzemite si premor od tehnologije in se povežite z ljudmi v resničnem svetu. Pojdite na sprehod, se družite s prijatelji ali obiščite svojo družino. Osredotočite se na svoje ideje in jih poskusite uresničiti. To je lahko idealen čas za začetek novega podjetja ali projekta.

Ribi 

Poskrbite zase in se razvajajte. Pojdite na masažo, si privoščite sproščujočo kopel ali pa se preprosto odpravite v naravo in uživajte v miru. Izrazite svojo hvaležnost za vse lepe stvari v svojem življenju. To je dober čas za refleksijo in cenjenje tega, kar imate.