Derbi v Ljubljani in remi 0:0, ni bil po željah Mariborčanov. »Kar zadeva nas, smo imeli drugačne želje, drugačen načrt, vendar nismo zadeli. Odigrali smo tekmo, v kateri smo res poskušali zmagati, vse do začetka. Ko smo poskušali napadati, smo porabili več energije, tako da je bil tudi tekmec v zadnjem delu nevaren. Toda fantje so tekmo zelo pošteno oddelali. Je pa tudi to korak naprej, imamo le še točko za osvojiti za naslov prvaka,« je prve misli strnil trener NK Maribora Darko Milanič, ter še dodal, da je Pihlerja zamenjal, ker je bil ta fizično izčrpan, ter da so bili kljub rezultati boljši tekmec.

Slavje v Ljudskem vrtu še slajše

Pihlerju, pa je bilo žal, da niso že v Ljubljani potrdili naslova prvaka, predvsem zaradi navijačev, ki so jih v velikem številu prišli podpreti v Stožice, a v isti sapi dodaja, da bo pa zato v soboto v Ljudskem vrtu še bolj veselo, ob pogoju, da se jim izide in postanejo državni prvaki že nekaj krogov pred koncem prvenstva. Aleks Pihler na novinarski konferenci po derbiju pove še, da so napadali in jim je žal,  da niso uspeli zadeti, a da v tekmo niso krenili brezglavo in odrto, saj se zavedajo, da jih do konca sezone čaka še kar nekaj zahtevnih tekem in tudi točka v Stožicah je pomembna pridobitev.

Je pa trener Safet Hadžić na novinarski konferenci že čestital Darko Milaniču in igralcem za osvojeni 14. Naslov državnih prvakov.

FOTO: Remi v Ljubljani, potrditev naslova prestavljena v Ljudski vrt