Vaterpolska reprezentanca do U15, ki se bo letos maja v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Rio Maiorju na Portugalskem pomerila z Nemci, Belorusi, Romuni in domačo reprezentanco, se je ustavila na pripravljalnih tekmah v mariborskem kopališču Pristan. Tudi zato, ker to reprezentanco ta konec tedna čaka mednarodni turnir štirih ekip v Kopru, kjer bodo poleg Slovencev nastopili še Hrvati, Slovaki in ekipa iz Trsta v Italiji.

Selektor opazil potencial in kvaliteto

Selektor reprezentance Elvir Bečič, sicer trener vaterpolskega kluba iz Kamnika, je povedal, da na tej generaciji delajo že dve leti, saj so v njej opazili potencial in kvaliteto. »Tudi na tokratnih pripravah v Mariboru sem pri fantih opazil veliko perspektivo. Vaterpolo imajo v sebi in radi prihajajo na trening. Naša naloga trenerjev in vseh sodelavcev v strokovnem štabu pa je, da jim zagotovimo kvalitetne treninge in jih pripeljemo na točko, ki si jo želijo vsi dobri vaterpolist,« je poudaril Bečič. O pripravah v mariborskem bazenu pa pravi, da morajo po programu sodelovati z vsemi klubi in delati na množičnosti. »In lahko zatrdim, da smo v tukajšnjem kopališču imeli idealne pogoje za trening, ki si jih trenerji lahko samo želimo,« je poudaril Bečič.

S Slovaki opravili šest treningov

Reprezentanca do U15, v kateri so trenutno štirje Mariborčani, je v kopališču Pristan trenirala skupaj s Slovaki in z njimi opravila šest treningov. »Priprave so ekipi zelo koristile, saj se že ta petek selimo v Koper, kjer bo mednarodni turnir štirih ekip. Sicer pa so vse priprave usmerjene za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo v Bolgariji,« je dejal Bečič in pohvalil vse strokovne štabe v vseh slovenskih klubih. Ti po njegovem delajo zelo dobro, četudi so problem v vaterpolu predvsem finance, poleg tega pa jim primanjkuje tudi ustreznih objektov, kjer lahko izvajajo svojo ‘dejavnost’.

Pristan jim je nudil nadvse odlične pogoje

Kapetan reprezentance Lukas Zdravković Gligorovski je prepričan, da so bile priprave prav tisto, kar je ekipa potrebovala. »Smo se še bolj povezali, kar nam bo pomagalo pri osvojitvi želenega cilja, to je uvrstitev na evropsko prvenstvo,« je poudaril kapetan in dodal, da so bili na tokratnih pripravah v Pristanu, kjer so imeli nadvse odlične pogoje, boljši od vseh ekip, ki so prišle.