Ekipa Miami Heat je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma izgubila proti moštvu Detroit Pistons. Goran Dragič za domače ni začel v prvi peterki, v 31 minutah je zbral 12 točk, 10 podaj in tri skoke, pa tudi pet izgubljenih žog.

FOTO: Miami HEAT/Twitter

Ekipa Miami Heat je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma izgubila proti moštvu Detroit Pistons s 100:120. Ljubljančan Goran Dragič za domače ni začel v prvi peterki, v 31 minutah je zbral 12 točk, 10 podaj in tri skoke, pa tudi pet izgubljenih žog. Ob 21. uri bo nocoj igral še Luka Dončić z Dallas Mavericks proti ekipi Chicago Bulls.

Detroit odnesel zmago

Miami, finalist minule sezone NBA, je izgubil tretjič v nizu in to proti ekipi, ki je v njegovo dvorano prišla z najslabšim izkupičkom v dosedanjem poteku sezone, odšla pa s tretjo zmago v sezoni, po kateri pa je še vedno na zadnjem mestu lige.

Do nje se je dokopala po izjemni tretji četrtini, ki jo je dobila z 38:19, kar je bil najboljši del katerekoli tekme Detroita v skoraj dveh letih. Miami, prvak vzhodnega dela lige v prejšnji sezoni ima sedem porazov in le štiri zmage, bo povratni dvoboj z Detroitom igral v ponedeljek ob 21. uri po slovenskem času.

Za goste sta bila najbolj uspešna v napadu Jerami Grant (24 točk) in rezervist Derrick Rose (23), ki je v igro vstopil s klopi. Pri domačih je Bam Adebayo vpisal 28 točk, 22 Duncan Robinson, 16 KZ Okpala, četrti strelec moštva pa je bil že Dragić, zadnji s dvomestnim številom točk.

STA