Poleg njega so v njej še Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), James Harden (Houston Rockets), LeBron James in Anthony Davis (oba Los Angeles Lakers).

Dončić s svojimi dosežki še naprej podira rekorde

Dončić se je v svoji drugi sezoni – lani so ga izbrali za najboljšega novinca – prvič prebil v končnico, v kateri je moral s svojimi Mavericks priznati premoč ekipi Los Angeles Clippers. Letos je v 61 tekmah v povprečju dosegal 28,8 točke, zbiral pa 9,4 skoka in 8,8 podaje.

Dončić je po legendarnem Timu Duncanu (San Antonio Spurs) prvi košarkar, ki se je v najboljši peterki najmočnejše košarkaške lige na svetu znašel v eni izmed prvih dveh sezon, ki jih je prebil v njej. Njemu je to uspelo pred več več kot dvajsetimi leti.

Dončić je po legendarnem Timu Duncanu (San Antonio Spurs) prvi košarkar, ki se je v najboljši peterki najmočnejše košarkaške lige na svetu znašel v eni izmed prvih dveh sezon, ki jih je prebil v njej. Timu je to uspelo pred več več kot dvajsetimi leti. Postal pa je tudi šesti košarkar v zgodovini, ki se je v najboljši peterki znašel pred 22. letom starosti.