Šport

Kranjčani iz Ljudskega vrta s polnim izkupičkom

Uredništvo , 30.11.19 ob 16:51

Gostiteljem na domači zelenici in na zadnji domači tekmi ni uspelo doseči pete zmage v nizu.

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2500, sodniki: Sagrković, Mikača in Vojska.
* Strelca: 0:1 Petric (28.), 0:2 G. Brkić (38.).
* Maribor: Pirić, Milec, Mitrović, Peričić, Viler, Dervišević, Cretu (od 46. Kotnik), Požeg Vancaš (od 90. Kramarič), Hotić, Mešanović (od 46. Tavares), Zahović.
* Triglav: Arko, Rogelj, Milanović, Arh-Česen, Mlakar (od 90. Vuković), Mertelj, G. Brkić (od 77. Aliaga), Kryeziu, Tijanić, Janković, Petric.
* Rumena kartona: Milec; G. Brkić.
* Rdeči karton: /.

Kranjčani so se v Ljudskem vrtu znova pokazali za neugodnega tekmeca. V živahni predstavi so še drugič v sezoni na kolena spravili državne prvake, ki so sicer imeli svoje priložnosti, a po zaslugi gostujočih branilcev in tudi Jalna Arka ostali praznih rok ter tako prekinili niz štirih zmag. Gorenjci, ki so tako kot Mariborčani nastopili oslabljeni, so se s šesto zmago v sezoni dodatno odlepili od dna lestvice.

Hotić nevaren že na začetku tekme

V prvem polčasu so bili Mariborčani sicer boljši tekmec v polju, a prav veliko nevarnih zaključkov akcij niso imeli. Eden aktivnejših in nevarnejših je bil Dino Hotić, ki je v tretji minuti zapravil dve priložnosti, najprej mu je strel obranil Jalen Arko, v drugo pa je žogo poslal čez gol.

V peti in šesti minuti so prvič poskusili tudi gosti, najprej Goran Brkić, nato pa še Gaber Petric. Takrat sta bila strela obeh preslaba, zato pa sta prav onadva poskrbela za vodstvo gostov v 28. minuti. Takrat je najprej Brkić sprožil s približno 20 metrov, Kenan Pirić, ki je zamenjal poškodovanega Jasmina Handanovića, je žogo preusmeril v vratnico, odbitek pa je v mrežo pospravil Petric.

Mešanović iz bližine streljal čez gol

Pri domačih je v 16. in 33. minuti streljal Luka Zahović, v 21. pa še Rudi Požeg Vancaš, a ti poskusi niso bili dovolj dobri za spremembo izida. Zato pa je bil dovolj dober oziroma zelo dober tisti Gorana Brkića v 38. minuti, ko je povsem neoviran sprožil z več kot 20 metrov in zadel desni zgornji kot vrat domačih. Žoga je na poti v mrežo zadela še vratnico.

V 43. minuti je pri domačih poskusil še Jasmin Mešanović, a je iz bližine žogo poslal čez gol, potem ko je imel ob sebi na desni strani v še boljšem položaju Zahovića. Prav Mešanović in tudi vezist Alexandru Cretu sta ob polčasu prostor prepustila Marcosu Tavaresu in Andreju Kotniku.

Čeprav so bili domači takoj nevarni v kazenskem prostoru gostov, pa so v 51. minuti spet pustili samega Brkića na 20 metrih, ta se je znova odločil za strel, spet zadel vratnico, a takrat z zunanje strani.

Milec na golovi črti preprečil zadetek

Domači so se sicer trudili, napadali, a posebej nevarni niso bili, velja omeniti poskus Tavaresa iz 62. minute, ko je bil spet na mestu Arko, tako kot v 64. po strelu Požega Vancaša z desne strani. Kranjski vratar je dobil tudi dvoboj ena na ena s Požegom Vancašem v 66. minuti.

V 71. minuti pa so bili Gorenjci blizu povišanja prednosti, saj je Filip Janković neoviran streljal z glavo, na golovi črti pa je zadetek preprečil Martin Milec. V 87. minuti je v protinapad stekel še Tilen Mlakar, Pirić pa je njegov poskus obranil.

Mariborčani bodo v 20. krogu v sredo gostovali v Velenju, Kranjčani pa v Kidričevem.