Nogometaše Maribora v torek ob 18. uri po slovenskem času čaka tekma 5. kroga Lige prvakov (skupina E) proti moskovskemu Spartaku. Ekipi sta se septembra pomerili v Ljudskem vrtu in se razšli z neodločenim izidom 1:1, tokrat bo naloga na stadionu Otkritje Arena precej težja.

FOTO: Drago Wernig

V skupini E sicer še ni vse odločeno. Maribor ima po visokem porazu proti Liverpoolu z 0:7 doma in 0:3 v gosteh zgolj eno točko na zadnjem mestu lestvice, a so v taboru vijoličastih še naprej optimistični. Morebitna zmaga proti Spartaku in poraz Seville proti Liverpoolu jih namreč ohranja med živimi, a se slovenska zasedba vseeno zaveda zelo težke naloge, ki je pred njo.

Maribor mora zmagati

Z osmimi točkami je na vrhu Liverpool, Sevilla jih ima sedem, Spartak pa pet. Angleži se bodo uvrstili v spomladanski del, če zmagajo, tudi Sevillo naprej vodi zmaga, Spartaku je za obstanek dovolj že remi, Maribor pa mora zmagati in upati na poraz Seville. Štajerci bodo v primeru poraza ostali praznih rok.

FOTO: Drago Wernig

Tekmo bodo sodili škotski sodniki William Collum, David McGeachie in Francis Connor, stadion Spartaka sprejme 45.000 gledalcev, odprli so ga leta 2014.