Stranke Nove KBM in SKB banke, ki sta obe članici Skupine OTP, imajo možnost popolnoma brezplačnega dviga gotovine na bankomatih večine članic Skupine OTP. Ugodnost velja za imetnike osebne debetne kartice Visa in poslovne debetne kartice Visa. Poleg Slovenije, kjer so brezplačni dvigi za stranke Nove KBM in SKB banke možni že od marca 2023, so ti odslej na voljo tudi na bankomatih na Madžarskem, Hrvaškem, v Srbiji, Črni gori, Romuniji, Bolgariji, Albaniji, Ukrajini in Moldaviji.

Združitev bank za še večjo kakovost storitev

Nova KBM se je februarja lani pridružila Skupini OTP, ko se je začel tudi postopek združevanja Nove KBM in SKB banke. Glavni cilj združitve je oblikovanje vodilne finančne institucije v Sloveniji, ki bo strankam zagotavljala visokokakovostne bančne storitve in produkte z izboljšano ponudbo.

Postopno širjenje ugodnosti

Od marca 2023 so stranke obeh bank že lahko brezplačno dvigovale gotovino in preverjale stanje na računih na približno 450 bankomatih obeh bank v Sloveniji. Julija 2023 je ta ugodnost postala dostopna tudi na več kot 430 bankomatih OTP banke na Hrvaškem.

Od leta 2024 pa je možno brezplačno dvigovanje gotovine tudi na bankomatih večine bank, ki so članice Skupine OTP.

Ta novost predstavlja dodatno ugodnost za stranke obeh slovenskih članic Skupine OTP, obenem pa pomembno krepitev čezmejnega sodelovanja v mednarodni skupini, ki zagotavlja storitve za okoli 17 milijonov strank na 12 trgih v Srednji in Vzhodni Evropi.