Mesto Maribor je bilo ponovno prestolnica slovenskega boksa. Od 20. do 22. aprila je v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja Maribor potekalo Državno prvenstvo v boksu, na katerega se je prijavilo kar 156 boksark in boksarjev iz vseh težnostnih in starostnih kategorij. Tudi letos je prvenstvo organiziral najstarejši boksarski klub v Sloveniji, in sicer Železničarski boksarski klub Maribor. Ker so že uigrani, organizacija Državnega prvenstva ni predstavljala posebnih težav in ponovno so se pri organizaciji dogodka odlično izkazali.

Boksarski spektakel je trajal tri dni

Skozi vse tri dni so si boksarski navdušenci lahko ogledali rekordno število dvobojev med boksarkami in boksarji iz vseh težnostnih in starostnih kategorij. Udeleženci so dali vse od sebe in v ringu pustili svoje srce. “Kar se tiče borb moram povedati, da sem izredno zadovoljen. Vsak dvoboj sem gledal z užitkom, saj so boksarke in boksarji resnično pokazali svoje kvalitete, različne tehnike in borbenost. S tako kvalitetnimi borbami smo dokazali, da naša pot in zadani cilji resnično vodijo v pravo smer,” je pojasnil predsednika Boksarske zveze Slovenije Robert Reher.

Dobitniki pokalov za najboljše boksarje (po kategorijah):

  • Pionirji: Elis Lutolli (Boks klub Intercom Celje)
  • Kadeti: Mark Šepic (Boks klub Legionar)
  • Juniorji: Toni Kohek (Boks klub Portorož)
  • Mladinci: Luka Rašić (Železničarski boksarski klub Maribor)
  • Člani: Nejc Petrič (Golden Gloves Gym)

Državno prvenstvo v boksu za posameznike 2022 je bilo eno najkakovostnejših tekmovanj do sedaj, saj se nivo slovenskega boksa iz dneva v dan dviguje vse višje in višje. Tako organizacija kot dvoboji so bili vrhunski in kakovostni, kar je bilo tudi za pričakovati, saj so se tekmovalci in tekmovalke na Državno prvenstvo intenzivno pripravljali tako v domačih telovadnicah, kot tudi na pripravah in mednarodnih turnirjih.

Robert Reher in Luka Rašić

S prvenstvom zadovoljni tako organizator kot tudi predsednik zveze

Trener Igor Rašić, organizator dogodka, nam je zaupal: “Organizirati dogodek, na katerega pride 156 boksark in boksarjev ni mačji kašelj. Želeli smo, da je dogodek organiziran do potankosti in veseli smo, da nam je uspelo doseči zadani cilj. Ob tem bi se rad zahvalil vsem našim članom iz Železničarskega boksarskega kluba Maribor, ki so ob treningih in nastopih na Državnem prvenstvu intenzivno pomagali in imeli na skrbi, da je dogodek potekal nemoteno.” Tako so prevzeli vse od priprave dvorane, skrbi za opremo, skrbi za gostoljubje. “Zmorejo prav vse in vesel sem, da imam ob sebi najboljšo ekipo,” je še zadovoljno dodal.

Tudi predsednik Boksarske zveze Slovenije je bil zadovoljen: “Državno prvenstvo je bilo kot zmeraj odlično organizirano. S člani klubov smo se družili, izmenjevali izkušnje in se še bolj povezali“. Kot je v nadaljevanj še dodal, so zanj zmagovalci prav vsi in jim je ob tem izrazil iskrene čestitke, “saj so resnično pokazali kvaliteto, borbenost, srčnost in sodelovanje“. Dodal je še: “Prav tako bi se rad zahvalil vsem trenerjem, ki svoje varovance učijo prav teh vrednot, ter vsem, ki so na kakršenkoli način sodelovali pri organizaciji tega vrhunskega dogodka, o katerem se bo še nekaj časa govorilo.”