Šport

FOTO: »Imamo pozitiven rezultat in zavedamo se, da znajo biti nevarni«

Uredništvo , 16.07.19 ob 13:10

Mariborčane jutri zvečer čaka povratna tekma prvega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov.

V Ljudskem vrtu so vse misli že pri naslednji evropski tekmi. Ekipa je še zjutraj opravila trening na igrišču v Ljudskem vrtu, nato so se odpravili v karanteno. Na treningu je bil prisoten tudi Zlatko Zahović. Popoldan bodo travnato površino v Ljudskem vrtu preizkusili tudi Islandci.

Trener NK Maribor Darko Milanić je dejal, da se zavedajo, da znajo biti nasprotniki nevarni, zato je pomembno, da držijo skupaj in upoštevajo več faktorjev: »Odigrali smo dobro tekmo, imamo pozitiven rezultat in se zavedamo, da znajo biti nevarni. Pomembno je, da držimo skupaj in naredi vsak svojo nalogo.«.

»Poskusili jih bomo utruditi. Tiste stvari katere imajo dobre, to je duel v šestnajstericah, prerivanju, v visokih žogah – u moramo biti za nianso boljši kot smo bili v Reykjaviniku.«.

»Imamo več kvalitet kot celotna nasprotna ekipa. Mislim, da je treba to izkoristiti, držati se moramo plana in bo nadaljevanje zagotovljeno. Pripravljeni moramo biti na vsak scenarij, tudi na to, da bodo v štartu poskusili pritisniti, to so z drugimi tekmeci že večkrat naredili,« še pojasni Milanić.

Karte za jutrišnjo tekmo so še na voljo

Stadion bo jutri odprt od že od 18.45 ure naprej. »Navijače prosimo, da pridejo čimprej na stadion in spodbujajo ekipo, super bi bilo, da že med segrevanjem,« so še dejali na novinarski konferenci in opozorili, da bo jutri zaradi tekme spremenjen cestni režim v okolici stadiona.