Šport

Foss-Solevaag svetovni prvak v slalomu, Hadalin sedmi

Uredništvo , 21.02.21 ob 14:58

Po zlatu na mešani ekipni paralelni tekmi je 29-letni Norvežan osvojil tudi individualno zlato na slalomski tekmi, na kateri je po prvi vožnji zasedal tretje mesto.

Foss-Solevaag svetovni prvak v slalomu, Hadalin sedmi

Norvežan Sebastian Foss-Solevaag je novi svetovni prvak v slalomu. Uspeh kariere je s srebrom vpisal Avstrijec Adrian Pertl (+0,21), Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,46) je osvojil bron. Najboljši Slovenec Štefan Hadalin je zadnjo preizkušnjo svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Cortini d’Ampezzo končal na sedmem mestu (+1,50).

Norveški prvak po 24 letih

Po zlatu na mešani ekipni paralelni tekmi je 29-letni Norvežan osvojil tudi individualno zlato na slalomski tekmi, na kateri je po prvi vožnji zasedal tretje mesto. Na drugi progi pa je z najboljšim časom finala prišel do zlata.

Norvežani imajo tako na SP v Cortini vendarle odličje tudi v individualni preizkušnji. Norveška ima po 24 letih znova svetovnega prvaka v slalomu. Pred Cortino je bil zadnji Norvežan s slalomskim zlatom na SP Tom Stiansen, ki je slavil 15. februarja 1997 v Sestrieru.

Hadalin sedmi

Hadalin, ki je po prvi vožnji zasedal 11. mesto, se je pogumno lotil finalne postavitve in solidno opravil svojo nalogo. Vendar pa se ob prihodu v cilj njegovo ime ni obarvalo v zeleno barvo vodilnega. Na koncu je s sedmim mestom prišel do pomembnih točk za startno listo za prihodnjo sezono. Sedmo mesto pa si je delil s francoskim asom Alexisom Pinturaultom.

Žan Kranjec je na selektivni postavitvi na polovici proge v prvi vožnji povozil količek in odstopil.

STA