Vse tekme v deželi faraonov bodo pred praznimi tribunami, prvič v zgodovini zaključnih turnirjev pa bo med 13. in 31. januarjem nastopilo 32 namesto 24 izbranih vrst. V skupini A bodo nastopili Nemčija, Madžarska, Urugvaj in Zelenortski otoki, v skupini B Španija, Tunizija, Brazilija in Poljska, v skupini C Hrvaška, Katar, Japonska in Angola, v skupini D Danska, Argentina, Bahrajn in Kongo, v skupini E Norveška, Avstrija, Francija in ZDA, v skupini F Portugalska, Alžirija, Islandija in Maroko, v skupini G Švedska, Egipt, Češka in Čile, v skupini H Slovenija, Belorusija, Južna Koreja in Rusija.

Po tri najboljše izbrane vrste iz vseh štirih skupin se bodo uvrstile v glavni del tekmovanja, zadnjeuvrščene pa bodo nastopile v predsedniškem pokalu in se nato pomerile za razvrstitev od 25. do 32. mesta. V glavnem delu tekmovanja se križajo skupini A in B, C in D, E in F ter G in H, po dve najboljši reprezentanci iz vseh štirih pa se bodo uvrstile v četrtfinale, od tam naprej nastopijo tekme na izločanje.

Do zdaj najuspešnejša Francija

Na dosedanjih svetovnih prvenstvih je bila najbolj uspešna Francija, ki je osvojila šest odličij najbolj žlahtnega leska. Na drugem mestu sta Švedska in Romunija s po štirimi naslovi, po dvakrat so slavile Rusija, Španija in Nemčija, po enkrat pa Hrvaška, Danska ter nekdanja Zahodna Nemčija, poleg nje pa še tri nekdanje skupne države – Češkoslovaška, Sovjetska zveza in Jugoslavija.

Rokometno SP zaradi okužb poleg Češke ostalo še brez ZDA

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je v torek pozno zvečer sporočila, da na svetovnem prvenstvu v Egiptu ne bo nastopila niti reprezentanca Združenih držav Amerike. Tudi slednjo so poleg Češke, ki je brez nastopa ostala nekaj ur prej, zdesetkale okužbe z novim koronavirusom.

Slovence čaka prvi preizkus v četrtek

Slovence v četrtek ob 18. uri čaka prvi preizkus na SP proti Južni Koreji, v skupinskem delu se bodo varovanci Ljubomirja Vranješa pomerili še z Rusijo in Belorusijo.

STA