Danes bo v vzhodni Sloveniji povečini sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V hribovitih krajih na zahodu bo občasno lahko rosilo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na severozahodu okoli 7 stopinj Celzija, je zapisano na spletni strani Agencije RS za okolje.

Čaka nas sončno vreme

V sredo bo predvsem na Primorskem in v osrednji Sloveniji pretežno oblačno, drugod pa bo deloma jasno. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megleno. Ponekod bo še pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, na Primorskem do 6, najvišje dnevne od 6 do 13 stopinj Celzija. Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se severno od Alp pomika proti vzhodu. Z zahodnimi vetrovi v višinah k nam priteka razmeroma topel zrak, so še zapisali.

V četrtek bo na vzhodu sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. V hribih zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Jugozahodni veter se bo okrepil.

V petek bo pretežno oblačno, na severovzhodu pa še deloma jasno. Predvsem v jugozahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Ob jugozahodnem vetru bo še naprej razmeroma toplo.