Ko so motociklističnega zvezdnika seznanili z zgodbo 20-mesečnega Krisa Zudicha, ni okleval s pomočjo.

Dobrodelna akcija za pomoč malemu Krisu je ponovno združila Slovence, saj so pozivi k dobrodelnosti dobesedno preplavili družbena omrežja in medije. V samo nekaj dneh so ljudje darovali že več kot 500.000 evrov. Na pomoč je priskočil celo Valentino Rossi.

Najhujša oblika spinalne mišične atrofije

Revolucionarno zdravilo, ki ga nujno potrebuje 20-mesečni Kris Zudich iz Kopra, ki ima najhujšo obliko spinalne mišične atrofije (SMA 1), stane 2,267.000 evrov. Fantku pa bi omogočilo, da bi se lahko normalno razvijal, samostojno dihal, se hranil, morda nekoč tudi hodil. Deček bi moral z gensko terapijo, s katero tovrstne bolnike uspešno zdravijo v ZDA, začeti do drugega leta starosti.

Kapa, majico, nahrbtnik, šal in še nekaj drugih stvari

Na pomoč pa je priskočil tudi slavni italijanski motociklistični dirkač Valentino Rossi. Kot je za Primorske novice pojasnil Jurček Dolenc, uradni predstavnik fan cluba Valentina Rossija iz Tavullie za Slovenijo, ga je poklical Rossijev tesni sodelavec Flavio Fratesi, ki je vodja uradnega fun cluba Valentina Rossija, in mu povedal zgodbo malega Krisa. »O tem je takoj seznanil Rossija, ki ni okleval s pomočjo. Podaril nam je podpisano kapo, majico, nahrbtnik, šal in še nekaj drugih stvari, ki jih bomo dali na dražbo, izkupiček pa namenili za dečkovo zdravljenje,« jim je pojasnil Dolenc, sicer tudi predsednik Zveze vespa klubov Slovenije.

Še danes se bodo odpravili v Italijo

Dolenc jih je še povedal, da se bodo še danes odpravili v Italijo in stvari pripeljali domov. Napovedal je še, da se bodo povezali z dobrodelnim društvom Palčice pomagalčice in prek družbenih omrežij objavili, kdaj bo dražba.