V Novi KBM so sklenili letošnjo dobrodelno pobudo zaposlenih. Tokrat so zbirali živila in higienske izdelke, ki jih bo Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje v decembru razdelila svojim uporabnikom – družinam v stiski.

S predajo zbranih izdelkov se je danes končala letošnja dobrodelna pobuda zaposlenih Nove KBM “Napolni vrečo za srečo”, s katero so se v banki odzvali na prošnjo Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje. V Sloveniji je namreč skoraj četrt milijona prebivalcev z dohodki pod pragom revščine in v letu 2021 je bilo med njimi kar 40.000 otrok.

Vedno višje cene lahko predstavljajo težavo marsikateri družini

V časih, ko se cene tudi osnovnih življenjskih potrebščin višajo iz tedna v teden, marsikatera družina le s težavo ali sploh ne zmore zagotavljati rednih obrokov in drugih nujnih življenjskih potrebščin. “Zato smo se v Novi KBM odločili, da v letošnjem predprazničnem času za družine v stiski prispevamo osnovna živila in higienske potrebščine. Zaradi povečanih potreb uporabnikov so bila skladišča ZPM namreč tako rekoč prazna.”

Akcija je presegla vsa pričakovanja in prispevek zaposlenih Nove KBM bo zadoščal za več kot 100 prehranskih paketov in nad 100 higienskih paketov. Sodelavci so za prejemnike zbrane pomoči pripravili tudi izvirne voščilnice z lepimi željami in mislimi, da bi jim tudi tako polepšali praznični december, ki je za marsikoga težko obdobje.

Danes je potekala predaja zbranih sredstev

Nataša Damjanovič, direktorica Sektorja poslovne mreže Nove KBM, je zbrane izdelke in voščila v imenu zaposlenih Nove KBM danes predala predstavnikom ZPM Ljubljana Moste-Polje. Zahvalila se jim je za plemenito poslanstvo, ki ga ta organizacija že leta opravlja z vrsto prepoznavnih programov, kot so Botrstvo, Veriga dobrih ljudi in drugi.

“V Novi KBM smo usmeritev v družbeno odgovornost in trajnostni razvoj, ki sta že od nekdaj del naše identitete, nadgradili s strateško usmeritvijo ESG. Zavzeto sodelujemo pri obvladovanju podnebnih sprememb in varovanju okolja, skrbimo za razvoj zaposlenih, spodbujamo družbeni in gospodarski napredek ter zagotavljamo visoke standarde korporativnega upravljanja. Z akcijo ‘Napolni vrečo za srečo’ v banki krepimo prostovoljstvo in solidarnost, obenem pa vračamo okolju, v katerem smo dejavni. Tako s konkretnimi dejanji soustvarjamo boljši svet. Ponosna sem, da so naši sodelavci ponovno dokazali, da imajo veliko srce, in da so tudi v teh časih, ko vsi občutimo višje cene, pripravljeni pomagati družinam in otrokom v stiski,” je poudarila.

Sekretarka ZPM Ljubljana Moste-Polje Tanja Petek se je zaposlenim Nove KBM zahvalila za zbrane izdelke in poudarila, da bo njihov prispevek pomembno dopolnil zalogo v skladišču ZPM, ki se na žalost zelo hitro prazni, saj so potrebe velike. Prav tako se je zahvalila za večletno podporo banke. Nova KBM je letos ZPM Ljubljana Moste-Polje pomagala tudi z izobraževalnim gradivom za delavnice finančnega opolnomočenja, ki jih na ZPM pripravljajo za svoje uporabnike in jim tako skušajo pomagati do boljše finančne pismenosti in ekonomske samostojnosti.