Slovenija

Vročino bodo prekinile nevihte

Uredništvo , 11.07.23 ob 12:02

Te bodo popoldne najprej začele nastajati v Avstriji in se nato z višinskim severozahodnim vetrom pomikale proti Sloveniji.

Vročino bodo prekinile nevihte

Vročino bodo ponekod tudi danes prekinile nevihte, piše spletni portal meteoinfo. Najprej bodo začele nastajati v Avstriji in se nato z višinskim severozahodnim vetrom pomikale proti Sloveniji. Na Avstrijskem Koroškem bodo nevihte zelo verjetno prerasle v krajevna neurja, ki lahko lokalno prinesejo debelo točo.

Posamezne močnejše nevihte in neurja lahko popoldne in zvečer nastanejo tudi pri nas. Največ možnosti za njihov nastanek na spletnem portalu pripisujejo Koroški, a lahko kakšna močnejša nevihta nastane tudi drugod, še zlasti na Gorenjskem in Štajerskem. Močnejše nevihte niso povsem izključene tudi na jugovzhodu Slovenije, vendar je možnost za njihov nastanek v tem delu Slovenije precej manjša kot na severu države.

Ob morebitnih krajevnih nevihtah bodo največjo nevarnost predstavljali močnejši sunki nevihtnega piša in toča, pojavljali pa se bodo tudi nalivi, zaradi katerih lahko silovito narastejo in poplavijo posamezni hudourniški vodotoki. Še bolj pestro nevihtno dogajanje je pričakovati jutri in v četrtek, ko se nam bo od severozahoda približala hladna fronta.