V nedeljo popoldne naj bi direktorja direktorata za policijo Gregorja Hudriča ustavila policijska kontrola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,01 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka nad zakonsko dopustno mejo. Hudrič je v času kontrole menda vozil službeno vozilo, zato v telesu ne bi smel imeti alkohola, poroča 24ur.

Zaradi nedeljskega dogodka je Hudrič po informacijah omenjenega medija že podal odstopno izjavo ministru za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju.

Dr. Gregor Hudrič je vodenje Direktorata za Policijo in druge varnostne naloge prevzel pod aktualnim notranjim ministrom. Od leta 1996 do 2010 je bil zaposlen v Policiji, kjer je karierno napredoval od policista do komandirja Policijske postaje Jesenice. Nato se je zaposlil v Direktoratu za policijo in druge varnostne naloge na ministrstvu za notranje zadeve, kjer je bil tudi vodja sektorja za pritožbe zoper Policijo.

Z notranjega ministrstva so za STA sporočili, da Hudrič “obžaluje svoje dejanje in zanj prevzema polno odgovornost, zato je ministru za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju podal odstopno izjavo in ne glede na ugotovljeno nizko stopnjo tako zaščitil svojo integriteto in integriteto ministrstva“.