Slovenija je v zadnjih dneh resnično v pravem primežu zime. Temperature se včeraj tudi čez dan kljub sončnemu vremenu niso dvignile nad mejo ledišča. Kot so že včeraj napovedali meteorologi na Meteoinfo so se temperature do jutra ponekod že približale -20 stopinjam Celzija, v nekaterih mraziščih pa bodo padle globoko pod -20 stopinj Celzija. Ob 7.30 uri zjutraj so tako na letališču Edvarda Rusjana Maribor izmerili -13 stopinj Celzija. 

Kaj nas čaka?

Po napovedih Agencije za okolje bo danes pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Popoldne bo nekaj koprenaste oblačnosti.

Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva precej jasno, marsikje po nižinah bo zjutraj megleno. Sredi dneva in popoldne se bo postopno pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -14 do -7, v mraziščih okoli -18, ob morju okoli -3 stopinj Celzija. Nekoliko topleje bo ponekod v višjih legah. Najvišje dnevne temperature pa bodo od 0 do 6, ob morju do 10 stopinj Celzija.

V noči na torek bodo prehodno možne rahle padavine. V torek bo že precej jasno in nekoliko topleje. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, zapihal bo jugozahodnik.