Slovenija

Udare strel zaznali tudi seizmografi

Uredništvo , 12.07.23 ob 09:40

Neurje, ki je danes zjutraj zajelo Slovenijo, so zaznali tudi seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic.

Udare strel zaznali tudi seizmografi

Neurje, ki je danes rano zjutraj divjalo po Sloveniji, je bilo na nekaj mestih tako močno, da so ga zaznali celo seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic. Kot je Arso objavil na svojem Twitter profilu, so udare strel zabeležili potresni opazovalci v Ljubljani.

Neurje je ponekod povzročilo tudi izpad elektrike

Močan veter je zjutraj zajel tudi Notranjsko. V občini Pivka je v naselju Trnje veter podrl električne vodnike ter drevesa na cesti proti Slovenski vasi in preko Vremščice. Pri Bujah se je na cestišče zrušilo kamenje. V naselju Drskovče pa je odkrilo streho na gospodarskem objektu, poroča STA.

Več dreves je veter podrl tudi v Občini Loška dolina, kjer je odkrilo strehi dveh objektov. O podrtih drevesih in dveh odkritih strehah poročajo tudi iz Občine Cerknica. Cerkniščica pa je poplavila gasilski dom.

Veter pa ni ruval le drevesa, ampak trgal tudi daljnovode, kar je vodilo v prekinitev dobave elektrike, in sicer v občini Straža, Dolenjske Toplice in Novo mesto. Na Koroškem je na Sv. Jerneju nad Muto močan veter podrl drevo na streho objekta. Več dreves je padlo tudi na cesto v Ožbaltu v Občini Podvelka.