Slovenija

Švarc Pipan: Četudi bom najverjetneje morala oditi, danes, jutri, ali kasneje ...

Uredništvo , 02.02.24 ob 13:03

Ministrica za pravosodje pričakuje, da se bo morala kmalu posloviti. Ob tem se zahvaljuje državljankam in državljanom za podporo.

Švarc Pipan:  Četudi bom najverjetneje morala oditi, danes, jutri, ali kasneje ...

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan se je danes oglasila na Facebooku. "Četudi bom najverjetneje morala oditi, bom šla mirno, z zavestjo, da se val tega boja ne bo več dal zlahka ustaviti," je med drugim zapisala.

Ob tem se je zahvalila tudi državljankam in državljanom “za množične izraze podpore in spodbude, ki dajejo vedeti, da je – bolje pozno kot nikoli – le napočil čas za neomajno vztrajanje vseh nas, da presekamo sporne politične prakse”. V zapisu ni pojasnila, ali bo odšla “danes, jutri ali kasneje”.

Ministrica Švarc Pipan se je pod drobnogledom javnosti v zadnjih tednih znašla zaradi domnevnih nepravilnosti pri nakupu prostorov na Litijski, ki jih preverjata tudi Nacionalni preiskovalni urad in Komisija za preprečevanje korupcije. Glede njene usode čakajo na odločitev premierja. Fajon je v sredo premierju Golobu "toplo svetovala", naj spoštuje stališče SD in Švarc Pipan odslovi. Ni izključila možnosti, da bi kdo podal predlog za izključitev Švarc Pipan iz stranke.