Iz T-2 so v začetku decembra sporočili, da z 31. 12. 2023 iz programskih shem umikajo programe CBS Reality, Discovery Science in DTX. CBS Reality je del programskih shem M, L in XL HD, Discovery Science in DTX pa se nahajata v programski shemi XL HD. Umik je posledica prenehanja oddajanja TV-programov s strani ponudnika programov.

CBS Reality bodo pogrešali ljubitelji serij, kot je Sodnica Judy, Discovery Science vsi, ki imajo radi znanost, DTX pa tisti, ki imajo radi avte.

Iz T-2 so sicer pred nekaj dnevi sporočili, da zaradi podražitev niso več na voljo Planet, Planet 2 ter Planet Eva, kar je povzročilo veliko razburjenja. Še vedno potekajo pogajanja, kot so nam sporočili, si bodo v družbi T-2 si kot uveljavljen operater še naprej prizadevali, da bi sodelovanje s Planet TV obnovili in ohranili tudi v prihodnje. 

Naročniki, na katere se navedene spremembe nanašajo in ki se s spremembami ne strinjajo, imajo sicer pravico v roku 60 dni od prejema obvestila odstopiti od naročniške pogodbe brez plačila kakršnihkoli dodatnih stroškov.