Če ste v zadnjem času obiskali Mercatorjeve trgovine, ste na policah gotovo opazili prav posebne bele embalaže, v katere so se prelevili priljubljeni izdelki – topljeni sir Zdenka, Pomursko mlejko, keksi Plazma in Jaffa, sadna pijača Pingo, pašteta Argeta Junior, puding Choco Loco, Propolis Junior, Growstrog Junior Medex, sirup Multivitamin Junior Medex, fiole Gelee Royale Junior Medex, keksi Munchmallow …

Bele embalaže na Mercatorjevih policah so že drugo leto zapored del posebne akcije, ki pri otrocih spodbuja ustvarjalnost in ponovno uporabo, belo »platno« embalaž pa je odlična priložnost, da svojo kreativnost izrazimo tudi odrasli.

mercator bele embalaže

Embalaže izdelkov lahko namreč porišemo, poslikamo, jih uporabimo za vzgojo svojih rastlinic, iz njih ustvarimo nove predmete in igrače …

Do 30. novembra poteka prav poseben kreativno-domišljijski natečaj, v katerem lahko sodelujejo otroci, stari med 5 in 10 let, ter vrtčevske skupine in skupine otrok prve triade osnovnih šol. Več tukaj.

Bela je nova zelena

Legendarni izdelki pa so se v okviru akcije v bele embalaže odeli še z enim razlogom – gre namreč za pomembno trajnostno dejanje, saj je pri izdelavi bele embalaže porabljene tudi do 60 % barve manj.

Bele embalaže so zelene – pri njihovem nastanku je namreč porabljene tudi do 60 % barve manj.

»Z vsako embalažo, ki ji damo novo življenje, ohranjamo naravo,« idejo bele embalaže opisujejo v Mercatorju: »Otroci po vsej Sloveniji z belimi embalažami tako izdelujejo Lumpi gledališče, odrasli pa lahko embalažo ponovno uporabimo na nekoliko drugačne načine – na primer za vzgajanje sadik,« vizijo belih embalaž, ki prav s svojo odsotnostjo barve na poseben način izstopajo, pojasnijo v Mercatorju.

Potrebujete idejo, kaj napraviti z embalažo?

Tako vas vabimo, da se skupaj s svojimi najmlajšimi podate med police Mercatorja in priredite »lov« na bele embalaže, s katerimi lahko doma pripravite doživeto družinsko ustvarjalno popoldne.

Naj z vami delimo še en ustvarjalni namig, kaj lahko storite z belo embalažo, ki nam ga zaupajo v Mercatorju: »Ko spijete izvrstno Pomursko Mlejko v roke vzemite škarje, karton odprite, umijte, vanj posadite semena solate in kar doma vzgojite svoje sadike.«