Slovenska podjetnica, kolumnistka, voditeljica ustvarjalka najbolj poslušanega slovenskega podjetniškega podcasta Lovim ravnotežje Nina Gaspari se je te dni znašla v nemilosti …

Le malo po izidu njene nove knjige z naslovom Lovim svoje ravnotežje so se namreč na socialnih omrežjih pojavili očitki o tem, da bi naj bili deli njene knjige dobeseden prevod del tujih avtorjev, med njimi dela znane pesnice Rupi Kaur, ne da bi bilo to ustrezno citirano – oziroma sploh citirano.

[[image_1_article_61768]]

Posamezniki so tako Gasparijevi očitali plagiat ter jo postavili ob bok dvema drugima poznanima »plagiatorskima« aferama – aferi Borisa Kobala ter njegove komedije ter aferi Mojce Mavec in prepisanih kolumn.

Gasparijeva podala celo opravičilo

Afera Nine Gaspari je sprožila burne odzive javnosti in medijev, Gasparijeva pa je na socialnih omrežjih, kot kažejo zajemi zaslona na Twitterju, številne uporabnike celo blokirala. Zaradi vse glasnejših obtožb o plagiatu je bila Nina Gaspari na svojih socialnih omrežjih naposled prisiljena podati svojo izjavo oziroma opravičilo.

Njeni sledilci s tem žal niso bili zadovoljni, Gasparijeva pa naj bi bila po poročanju Metropolitana zaradi »prepisovanja« že prijavljena uradu za zaščito intelektualne lastnine ter avtorici Rupi Kaur, katere delo je v svoji knjigi brez navajanja kopirala.