Na današnjem medijskem druženju v SNG Opera v Ljubljani je RTV Slovenija razkrila, kdo bo Slovenijo predstavljal na Evroviziji 2024, ki bo potekala v Malmöju na Švedskem. Po zmago se bo podala Raiven, so sporočili na novinarski konferenci. Njene prve besede so bile, da je zelo hvaležna, počaščena, priznala pa je, da jo je tudi malce strah.

Sara Briški Cirman je namreč akademska operna pevka z izjemnim glasom in prepričljivo podobo, ki je kot nalašč za največji evropski oder. Že trikrat je poskusila srečo na EMI, njeni rezultati pa so zavidljivi, saj je bila dvakrat druga in enkrat tretja.

Skladbo bodo predstavili v januarju

“Izbirali smo na način, da ni pomembno samo to, da si nekdo zelo želi iti tja, ampak da ima nekdo mogoče že zgodbo, s katero bo odpotoval tja. Kot vemo, se Evrovizija tudi gleda in se zelo intenzivno odvija na socialnih omrežjih,” je za TV Slovenija povedala Maša Kljun, vodja slovenske delegacije tekmovanja za Pesem Evrovizije.

Skladbo, s katero se bo predstavila, boste lahko slišali v posebni televizijski oddaji v drugi polovici januarja 2024, so še sporočili iz RTV Slovenija.