Marsikje po Sloveniji je pokrajina še vedno odeta v belo. V Mariboru je po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) višina snežne odeje sicer zgolj centimeter, v Ljubljani je 9 centimetrov snega, v Kranju 8 centimetrov, v Novem mestu pa 5. Zimska idila očitno ne bo trajala več dolgo. V prihodnjih dneh se namreč vračamo na stare tirnice, kar pomeni, da bo spet nadpovprečno toplo. 

»Ponoči in zjutraj bo še zmrzovalo, čez dan pa bodo temperature marsikje presegle 10 stopinj Celzija. Še topleje bo v prihodnjem tednu, ko bi se lahko lokalno ogrelo tudi nad 15 stopinj Celzija,« napovedujejo na Meteoinfo.

Nadaljujejo, da se nad osrednjim delom Evrope vzpostavlja severozahodni zračni tok, ki bo vse do konca prihodnjega tedna oblake in padavine prinašal severni strani Alp, pri nas pa bo prevladovalo sončno vreme. »Le občasno bo na nebu več oblačnosti. Ker bo zrak suh, bodo nihanja med jutranjimi in popoldanskimi temperaturami velika,« še napovejo.

V prihodnjem tednu se bo še otoplilo

Popoldne se bo, razen v severovzhodnih krajih delno razjasnilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo sprva zmerno do pretežno oblačno in po nekaterih nižinah megleno. Tu in tam lahko pade kakšna kaplja dežja. Čez dan se bo razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, najvišje dnevne od 7 do 14 stopinj Celzija. V petek bo deloma jasno, več oblačnosti bo v severovzhodnih krajih. Zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Popoldne se bo od severozahoda postopno pooblačilo. Do sobote zjutraj se bo spet zjasnilo in v soboto bo precej jasno.

Vse do prihodnjega četrtka vremenoslovci tako pričakujejo suho in precej sončno vreme. Najvišja dnevna temperatura bo za konec tedna od 5 do 12 stopinj Celzija, na Primorskem še kakšno stopinjo topleje. Vremenoslovci v naslednjih dneh za naše kraje ne napovedujejo novih pošiljk snega.