V naslednjem tednu lahko pričakujemo veliko dinamike in prehod vsaj 3 vremenskih front, v ponedeljek, sredo in v petek. Zaradi zahodnih do jugozahodnih višinskih vetrov, lahko pričakujemo tudi po nižinah podobno stanje. Jugozahodnik prinaša toplejše vreme in več sonca na vzhodu Slovenije. Meja sneženja bo precej visoko. Ohladitev bo verjetno prišla šele v noči na soboto 6.januarja, vendar je še predaleč za resno napoved, navajajo meteorologi na ciklon.si / srednjeročna napoved.

Prehod na novo leto bo deževen

Jutri se bo povsod pooblačilo, že zjutraj bo ponekod na zahodu rahlo deževalo, zvečer se bo dež nekoliko okrepil in se razširil tudi nad osrednje kraje, v drugemu delu noči pa bo zajel tudi severovzhod Slovenije. Meja sneženja bo sprva na okoli 1500m, proti jutru pa se bo v severni Sloveniji spustila na okoli 1000m. Pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo na severozahodu okoli 5 °C, drugod med 9 °C in 14 °C.

V ponedeljek zjutraj bo občasno še deževalo, dopoldne bodo padavine od zahoda postopno ponehale, čez dan se bo prehodno deloma zjasnilo. Najvišje temperature bodo na severozahodu okoli 6 °C, drugod med 7 °C in 13 °C.

V torek bo pretežno oblačno, ponekod v južni in zahodni Sloveniji bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, ki se bo zvečer okrepil in se širil proti vzhodu. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, najvišje temperature bodo na severozahodu okoli 4 °C, drugod med 7 °C in 12 °C.

V sredo bo sprva oblačno, občasno bo rahlo deževalo, meja sneženja bo večinoma na okoli 1500m, čez dan bodo padavine ponehale, popoldne se bo deloma zjasnilo. Še bo pihal jugozahodni veter, ki bo popoldne oslabel, najvišje temperature bodo na severozahodu okoli 6 °C, drugod med 8 °C in 13 °C.

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, v zahodni in južni Sloveniji bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Spet se bo krepil jugozahodni veter, najvišje temperature bodo na severozahodu okoli 6 °C, drugod med 8 °C in 13 °C, še napovedujejo na ciklon.si / srednjeročna napoved.

Bo januarja kaj snega po nižinah?

Meteorologi omenjenega portala sicer napovedujejo, da lahko tudi v januarju še naprej pričakujemo segrevanja, osmega januarja pa bi lahko snežilo po nižinah.