Slovenija

Pozor: Ponekod na Štajerskem po neurjih obvezno prekuhavanje vode

Uredništvo , 23.07.23 ob 10:06

Vodo za pitje in pripravo hrane je potrebno predhodno prekuhavati.

Pozor: Ponekod na Štajerskem po neurjih obvezno prekuhavanje vode

Občine Vojnik, Dobrna in Slovenske Konjice, ki jih je ta teden že prizadelo neurje, je v soboto doletela še vodna ujma. Kot je dejal vojniški župan Branko Petre, je ujma nekatere pritoke dvignila na poplavno raven. Trenutno poteka sanacija prizadetih območij, odneslo je tudi nekaj cest. V več občinah na Celjskem je obvezno prekuhavanje pitne vode.

Še vedno na terenu vse gasilske ekipe

Petre je danes za STA še dejal, da so se sprožili tudi štirje plazovi, in sicer na Frankolovem, v Selcah in Socki. V soboto je vojniško občino obiskal tudi obrambni minister Marjan Šarec. Občino Dobrna, ki je že v četrtek doživela močno neurje z vetrolomom, je sobotno deževje še dodatno prizadelo, trenutno so vse gasilske ekipe na terenu in rešujejo nastalo škodo.

Morda vas zanima tudi: FOTO in VIDEO: Po hudi uri na Štajerskem zaprtih več cest in železniška proga.

Konjiški prostovoljni gasilci so v soboto zvečer pregledali in sanirali 22 lokacij. “Žal so bile med lokacijami tudi Policijska postaja Slovenske Konjice, konjiški zdravstveni dom ter tamkajšnje sodišče. Rešili so tudi ujeto osebo, ki je bila nepoškodovana. Danes je na terenu 75 gasilcev s 14 vozili iz Občin Slovenske Konjice, Zreče ter Vitanje,” so konjiški gasilci zapisali na Facebooku.

Ukrep prekuhavanja vode velja do preklica

Podjetje Vodovod kanalizacija iz Celja pa obvešča uporabnike pitne vode, oskrbovane iz vodovodnega sistema Celje, na celotnem območju občin Celje, Štore in Vojnik, da je treba vodo za pitje in pripravo hrane predhodno prekuhavati.

Ukrep prekuhavanja velja tudi za uporabnike dela naselja Galicija in Hramše v Občini Žalec in delov naselij Vrbno, Zlateče pri Šentjurju, Proseniško, Marija Dobje in Cerovec v Občini Šentjur, ki so tudi oskrbovana iz vodovodnega sistema Celje.

Ukrep prekuhavanja vode velja do preklica. Zaradi intenzivnih padavin je namreč prišlo do povišanja motnosti vodnih virov v Vitanju in zaradi prekinitve oskrbe z električno energijo do izpada vodnega vira Toplica na Frankolovem, poroča STA.