Siol poroča, da naj bi se po spornem nakupu sodne stavbe na Litijski cesti v Ljubljani, v katerega je domnevno vpletenih več oseb, zgodilo več incidentov, v katerih naj bi bili fizično napadeni otroci vpletenih. 

S pravosodnega ministrstva so mediju potrdili, da je bila ministrica Dominika Švarc Pipan 20. januarja letos pisno obveščena o dveh tovrstnih incidentih, podrobnosti pa zaradi varstva osebnih podatkov ne morejo komentirati. Ministrica je sicer nemudoma obvestila pristojno notranjo službo ministrstva in pošiljatelja obvestila, da je zadevo predala pristojni službi. Hkrati je predlagala, naj družini podata prijavo na policijo. Odgovor pošiljatelja obvestila je bil, naj ministrica v prihodnje odločanje o ukrepih prepusti družinam in naj jih z lastnim ukrepanjem ne izpostavlja po nepotrebnem, navaja Siol.

V zadnjih dneh naj bi neposredno grozili tudi njenim najožjim sodelavcem, vpletenim v posel oziroma ozadje posla. Prejemniki teh groženj želijo ukrepati sami.

Ministrica Švarc Pipan se je pod drobnogledom javnosti v zadnjih tednih znašla zaradi domnevnih nepravilnosti pri nakupu prostorov na Litijski, ki jih preverjata tudi Nacionalni preiskovalni urad in Komisija za preprečevanje korupcije. Glede njene usode čakajo na odločitev premierja. Fajon je v sredo premierju Golobu "toplo svetovala", naj spoštuje stališče SD in Švarc Pipan odslovi. Ni izključila možnosti, da bi kdo podal predlog za izključitev Švarc Pipan iz stranke.