Kot so napovedovali meteorlogi Arsa se je dež v noči na sredo razširil nad južno in zahodno Slovenijo, nato pa je dež dosegel tudi naše kraje. Danes se bo ciklon nahajal v naši bližini, obenem nas bo čez dan prešla hladna fronta. Meja sneženja se bo počasi spuščala, proti večeru do nadmorske višine okoli 1000 m. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem in ponekod v južni Sloveniji od 10 do 12 °C.

Padavine bodo ponoči ponehale

Ponoči bodo padavine slabele in do jutra od zahoda v večjem delu Slovenije ponehale, le ponekod v vzhodnih krajih bo zjutraj lahko še kakšna kaplja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v nekaterih alpskih dolinah malo pod 0, ob morju okoli 6 °C.

Jutri se bo delno razjasnilo, več sonca bo v zahodnih, bolj oblačno pa v vzhodnih krajih. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah precej megle ali nizke oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 11, na Primorskem do 14 °C.

V petek in soboto bo na Primorskem precej jasno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v vzhodni Sloveniji. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. V petek bo na Primorskem prehodno zapihala šibka burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa bo v petek in soboto pihal severovzhodnik, še zapišejo na straneh Agencije za okolje.