Zavod Mačja hiša je včeraj zvečer na družabnem omrežju Facebook delil videoposnetek mačke, ki se v škatli zvija od bolečin. "Zvečer sprejeta muca s hudimi znaki zastrupitve. Ponovno lokacija Lidl Žalec. Muca je v komi, takoj smo jo prepeljali na našo veterino v Ljubljani, kjer se že dobro uro trudijo za njeno življenje," so zapisali ob posnetku.

 

Ljudje so v komentarjih takoj posumili, da gre pri tem za zastrupitev z antifrizom, na kar so iz Mačje hiše odgovorili, da so opazili črno snov, torej ni šlo za antifriz.

Mačka je preživela noč

Iz Zavoda so danes dopoldan sporočili, da je muca (začuda) preživela noč. " zjutraj še vedno v komi, danes je prejela posebno maščobno infuzijo Intralipid, po kateri je že čez pol ure začela z očmi reagirati na dražljaje. Tako da nekaj upanja vseeno imamo," so še dodali.

 

Le nekaj ur kasneje pa je prišla najlepša novica od vseh. ''Včasih se zgodi tudi kaj takšnega, kar bi se zdelo kot čudež še nekaj ur nazaj, ko smo se spraševali, če možgani sploh še delajo. Naša zastrupljena je pri polni zavesti,'' so mačjeljubce preko Facebook objave obvestili iz zavoda.

Zadnji primer zastrupitve so sicer obravnavali oktobra lani, na območju Arje vasi. Takrat je maček na veterini izbruhal modro tekočino. Bralci pa so pod objavami komentirali, da se mačke pogosto zastrupljajo v okolici trgovine Lidl.