Slovenija

Neurje podiralo drevesa, ponekod izpad elektrike

Uredništvo , 12.07.23 ob 09:08

Neurja z močnim vetrom so v jutranjih urah zajela več delov države. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je ponekod prekinjena tudi dobava električne energije.

Neurje podiralo drevesa, ponekod izpad elektrike

Neurje z močnim vetrom je zjutraj zajelo tudi Notranjsko. V občini Pivka je v naselju Trnje veter podrl električne vodnike ter drevesa na cesti proti Slovenski vasi in preko Vremščice. Pri Bujah se je na cestišče zrušilo kamenje. V naselju Drskovče pa je odkrilo streho na gospodarskem objektu.

O prekinitvah dobave elektrike zaradi pretrganih daljnovodov poročajo iz občin Straža, Dolenjske Toplice in Novo mesto.

Več dreves je veter podrl tudi v Občini Loška dolina, kjer je odkrilo strehi dveh objektov. O podrtih drevesih in dveh odkritih strehah poročajo tudi iz Občine Cerknica. Cerkniščica pa je poplavila gasilski dom.

V Občini Bloke je veter podrl staro lipo in električne vodnike. Na Rakeku je strela, ki je udarila v bližnje drevo, poškodovala objekt. V Postojni pa je meteorna voda zaradi del na strehi poplavila stanovanja večstanovanjskega objekta. Podrto drevo je promet oviralo tudi v naselju Bojanja vas v metliški občini ter na cesti Zbure-Škocjan v Občini Škocjan.

Na Koroškem je na Sv. Jerneju nad Muto močan veter podrl drevo na streho objekta. Več dreves je padlo tudi na cesto v Ožbaltu v Občini Podvelka.