Rotary klub Ljubljana že 31. leto v sodelovanju z RTV Slovenija organizira Miklavžev koncert in odpira razpis za dodelitev pomoči osnovnošolskim otrokom v stiski. Razpis je odprt vse do konca meseca decembra, nanj pa se lahko prijavijo osnovne šole, osnovne šole s prilagojenim programom ali njihov šolski sklad. 

Več kot 30-letna tradicija Miklavževih koncertov bo letos ponovno otvorila mesec december. 31. Miklavžev koncert bo potekal v nedeljo, 3. decembra 2023, za ogled pa bo ob 20. uri na voljo na Prvem programu TV Slovenija. Med koncertom bodo s klicom na dobrodelno številko gledalci lahko darovali sredstva za otroke, zbiranje prispevkov pa bo potekalo vse do konca decembra.

Otroci z našo pomočjo do obiska šole v naravi in toplega obroka 

»S pomočjo zbranih sredstev bomo otrokom pomagali ustvariti spomine na otroštvo, ki bodo ostali za vedno. Skupaj jim lahko omogočimo obiske šol v naravi, nakup šolskih potrebščin, šolska kosila, ekskurzije in ostale izvenšolske dejavnosti,« je ob odprtju razpisa povedal Blaž Šterk, predsednik Rotary kluba Ljubljana. Več informacij in vloga za razpis so objavljeni na spletni strani Rotary kluba Ljubljana. Prijave so odprte vse do konca decembra.

Na koncertu bodo nastopili vrhunski ustvarjalci 

Za pester program bodo poskrbeli Nina Strnad, Tilen Artač, Nuša Derenda, Ditka & band, Bossa de Novo, King Foo, Urban Lutman, Jure Počkaj, Evelin in Valerij Greblo, Nikola Pajanović, Tjaša Fajdiga, Domen Križaj, Mešani pevski zbor Danica, Godalni kvartet družine Babnik, Borut Bučar, Meta Fajdiga, Neli in Karmen Zidar Kos. Pridružile se jim bodo še zasedbe RTV Slovenija – Simfonični orkester, Big Band ter Mladinski in Otroški zbor. Dirigenti bodo Mojca Lavrenčič, Rok Golob in Tadej Tomšič.

Časa za donacijo je vse do konca decembra,  in sicer z SMS-sporočili. S poslanim SMS-sporočilom na številko 1919, s ključno besedo MIKLAVZ10 in podarili boste 10 evrov ali s ključno besedo MIKLAVZ5 in podarili boste 5 evrov. Skupaj lahko z majhno gesto pomagamo ustvariti spomine, ki bodo otrokom ostali za vedno.