Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se bo ob 13. uri sestala z direktorji zdravstvenih domov, ki jo bodo seznanili s potekom dela v domovih v času zdravniške stavke. Ob tem se bodo po napovedih danes nadaljevala pogajanja med vladno pogajalsko skupino ter Sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides.

Namestnik vodje vladne pogajalske skupine Denis Kordež je po sredinih pogajanjih s sindikatom Fides povedal, da sta strani razpravljali o različnih stvareh, a na žalost nista toliko zbližali stališč, da bi lahko rekli, da se stavka zaključuje.

Kaj zahteva Fides?

Predsednik Fidesa Damjan Polh pa je v sredo dejal, da strani do novih zaključkov nista prišli, zato so predlagali nadaljevanje pogajanj danes. Na vprašanje, ali torej pogajanja postajajo bolj intenzivna, je odgovoril, da je to želja Fidesa, saj stavka poteka že tretji teden. "Mislim, da izčrpuje vse nas - državljane, zdravnike, pa tudi vlada mislim, da ni preveč zadovoljna z našimi nastopi," je ocenil.

Sindikat Fides je 15. januarja začel stavko, ki bo trajala do preklica. Zahtevajo ureditev plačnega sistema zdravnikov v posebnem zdravstvenem stebru, določitev karierne poti zdravnika in odpravo plačnih nesorazmerij, vključno z dvigi plač starejšim zdravnikom