Slovenija

Meteorologi: Zimskega veselja bo hitro konec

Uredništvo , 29.11.23 ob 08:04

Meja sneženja se bo spustila do nižin. Znano je, koliko snega lahko pričakujemo.

Meteorologi: Zimskega veselja bo hitro konec

Vreme nam bo v prihodnjih dneh postreglo z zelo pestro ponudbo. Ponoči in jutri zjutraj bo dovolj hladno, da bo tudi nekatere nižine pobelil sneg. A zimskega veselja bo hitro konec, saj bo čez dan z močnim jugozahodnim vetrom dotekal občutno toplejši zrak, in meja sneženja se bo že sredi dneva dvignila na nadmorsko višino okoli 1500 metrov. Ker pa bo bodo marsikje po nižinah sprva še vztrajale negativne temperature, bo na izpostavljenih mestih možna poledica, napovedujejo meteorologi na Meteoinfo Slovenija.

“Le tu in tam lahko zapade nekaj centimetrov snega”

Petek bo v večjem delu Slovenije oblačen in deževen. Še zlasti močno bo deževalo v hribovitih krajih na zahodu in jugu Slovenije, kjer lahko pade več kot 100 litrov dežja na kvadratni meter. K nam bo dotekal še toplejši zrak, zato bo snežilo le po najvišjih vrhovih.

Močan jugozahodni veter, ki bo pihal v višjih legah, bo v petek čez dan prepihal tudi nekatere nižine in nam prinesel zelo visoke temperature za začetek decembra. Na jugovzhodu Slovenije in ob morju se lahko lokalno ogreje vse do 18 stopinj Celzija. Precej hladneje bo v zatišnih legah na severu in severovzhodu Slovenije, kjer bo le okoli 5 stopinj Celzija.

V soboto se bo čez naše kraje pomikala hladna fronta. Kot vse kaže, bo ohladitev dovolj izrazita, da se bo meja sneženja spustila do nižin. Sneženje po vsej verjetnosti ne bo posebej obilno, saj lahko le tu in tam zapade nekaj centimetrov snega, še napovedujejo na Meteoinfo Slovenija.