V Sočiju, prizorišču zimskih olimpijskih iger leta 2014, se je danes končalo 67. mednarodno srečanje novinarjev smučarjev. Slovenski novinarji so na tradicionalnem tekmovanju, ki so se ga udeležili predstavniki 30 držav, osvojili 13 kolajn.

Slovenija je tradicionalna udeleženka tekmovanja, ki ga vsako leto organizira Mednarodna zveza novinarjev smučarjev (SCIJ) in ki vključuje tekme v veleslalomu in teku na smučeh v klasični tehniki. Tudi letošnja bera odličij Slovenijo postavlja med uspešnejše države na tekmovanju.

Osvojili šest zlatih medalj

Slovenski novinarji so na olimpijskem smučarskem prizorišču Roza Hutor osvojili šest zlatih medalj, pet srebrnih in dve bronasti.

Po dve zlati odličji sta osvojila Blaž Močnik (kombinacija in veleslalom) in Gregor Pucelj (kombinacija in veleslalom), po eno pa Maja Roš v kombinaciji in David Jug v teku. Srebro je v teku pripadlo Močniku, v veleslalomu in teku Roševi, v kombinaciji Jugu in v teku Branki Bezjak. Bronasti odličji pa sta osvojila Pucelj v teku in Jug v veleslalomu.

Slovenija je na skupščini SCIJ ob robu prvenstva kandidirala tudi za organizacijo naslednjega prvenstva, ki bi bil v Kranjski Gori, a je bil s kandidaturo na samem dogodku na koncu uspešnejši Kazahstan.