Te dni smo v izrazitem območju visokega zračnega tlaka, katerega središče se je sedaj pomaknilo nad Balkan. V višinah se zadržuje razmeroma topel in zelo suh zrak. Kot zapišejo na Ageniciji za okolje, je bilo na Krvavcu danes +3 °C, relativna vlažnost zraka pa le 6 %.

Zlasti v krajih, kjer je še tanka snežna odeja, se je zrak pri tleh ponoči močno ohladil. Na Babnem polju je bila danes zjutraj najnižja temperatura -12, na Jezerskem, v Novi vasi na Blokah in na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana -11 °C. Najvišjo temperaturo je beležila postaja Vedrijan v Goriških Brdih, kjer se ni ohladilo pod 4 °C. 

Po petkovi hladni fronti se bo ogrelo

Po napovedih vremenoslovcev bo v naslednjih dneh anticiklon nad nami le nekoliko oslabel, prešle nas bodo tri višinske motnje, ki bodo prinesle predvsem povečano oblačnost. Prva nas bo dosegla že jutri, druga v četrtek čez dan in tretja v petek.

''Ob prehodu oslabljene hladne fronte v četrtek popoldne lahko na severovzhodu pade kakšna kaplja dežja. Glavnina padavin bo ob severnih višinskih vetrovih ostala na severni strani Alp,'' napovedujejo na Arsu.

Tudi v naslednjih 10 dneh bo vreme ostalo umirjeno. Po prehodu hladne fronte v petek, se bo za konec tedna ponovno ogrelo. Jutra ne bodo več tako hladna, večinoma bo le nekaj °C pod lediščem, čez dan pa se bo ogrelo tudi nad 10 °C. V prihodnjem tednu bo morda na vzhodu ob šibkem jugozahodniku celo nad 15 °C. Vse bolj pomladansko bo, pravijo meteorologi. Nižje temperature lahko pričakujemo v večjih kotlinah, kjer se bo dalj časa zadrževala megla.