Slovenija

Kljub nižjim temperaturam se ponovno vračajo nevihte

Uredništvo , 29.07.23 ob 07:49

ARSO je že izdal rumen alarm tako za danes kot za jutri, kljub temu da še lep čas ne pričakujemo poletne vročine.

Kljub nižjim temperaturam se ponovno vračajo nevihte

Danes bo sprva bo na zahodu pretežno oblačno, plohe bodo ponehale. Čez dan bo večinoma sončno. Popoldne in zvečer bodo v notranjosti nastale posamezne nevihte. Ponekod bo pihal šibak jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 °C.

Za danes in jutri po celotni Sloveniji že gori rumeni alarm

Ponoči bodo krajevne plohe in nevihte sprva predvsem v zahodni in severni Sloveniji, do jutra pa se bodo razširile nad večji del države. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20 °C.

Za danes in jutri je ARSO že vklopil rumeni alarm za nevihte za celo Slovenijo, ki pomeni, da so lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. Bodite previdni.

Jutri bo dopoldne pretežno oblačno s plohami in nevihtami, nekatere bodo lahko tudi močnejše. Popoldne bodo padavine od zahoda ponehale, delno se bo razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 26, na Primorskem do 29 °C.

V ponedeljek in torek bo večinoma sončno, popoldne in proti večeru bodo nastale posamezne plohe in nevihte.

Še lep čas sicer ne pričakujemo novega vročinskega vala. V Mariboru se bodo temperature rahlo dvignile v sredo, in sicer do 27 °C. Sicer se bodo dnevne temperature gibale pri 23-27 °C.