Od ponedeljka naprej bodo gostinski lokali obratovali le do 22. ure. Vlada ima sicer na mizi še vrsto ukrepov, med temi je med najbolj drastičen ta, da bi se največje število zbranih oseb zmanjšalo z deset na šest. Kacin delodajalcem obenem svetuje, naj nabavijo termometre.

Vir: Twitter

Na dopisni seji vlade bosta danes sprejeta dva odloka, in sicer je vlada jodločila, da bo od konca tedna obvezno nositi maske na odprtih javnih prostorih, kjer se zbira veliko ljudi. Učenci od 7. razreda naprej bodo morali nositi maske tudi med poukom, prav tako vzgojitelji in učitelji. Ob vstopu v delovne prostore bo treba meriti temperaturo, čas obratovanja gostinskih lokalov pa se bo prihodnji teden omejil. S ponedeljkom bodo gostinski lokali lahko odprti le do 22. ure.

Kacin je poudaril, da je stanje glede epidemioloških preiskav v državi na robu zmogljivosti, saj “epidemiologi delajo na polno”. V četrtek je z delom začel tudi klicni center v Celju, mobilna ekipa pa je danes obiskala tudi Perutnino Pivka, saj je stanje tam še vedno zaskrbljujoče, je pojasnil.