V torek se bodo znova spremenile cene pogonskih goriv. Glede na gibanje cen derivatov se pričakuje nova nekoliko občutnejša pocenitev. Po pričakovanjih bi lahko bila cena za liter dizelskega goriva najnižja v zadnjih 22 mesecih, navaja N1. Ob predpostavki, da vlada ne bo zvišala trošarin, bi se utegnila pogonska goriva v torek znova poceniti.

Pocenitev bo najbolj opazna pri dizlu

Po napovedih časnika Finance se opaznejša pocenitev zaznava predvsem pri dizlu, zato ocenjujejo, da se bodo regulirane cene s sedanjih 1,461 evra znižale za nekaj več kot pet centov na približno 1,41 evra za liter dizla. To pomeni, da bo treba za 50-litrski rezervoar odšteti okoli 70 evrov. Če se napoved izkaže za pravilno, bo to najnižja cena v zadnjih 22 mesecih, še pišejo Finance.

Manj izrazita pocenitev se pričakuje pri bencinu. Cena za liter 95-oktanskega bencina bi se lahko s sedanjih 1,421 evra znižala za približno tri cente. Cena za liter bencina bi se tako prvič po letošnjem juniju znižala pod 1,40 evra. To pomeni, da bo treba za 50-litrski rezervoar odšteti okoli 70 evrov.

Tudi pri kurilnem olju se napoveduje znižanje cene za približno pet centov. Trenutna cena za liter kurilnega olja je 1,119 evra.