Slovenija

Janša ostro o početju ministrice: "Ogrožena so življenja"

Uredništvo , 27.01.24 ob 17:06

Prvak opozicije Janez Janša je opozoril, da so ogrožena življenja, ministrice za zdravje pa ni.

Janša ostro o početju ministrice: "Ogrožena so življenja"

Zdravniki in zobozdravniki so prejšnji ponedeljek začeli stavko, ki bo trajala do preklica. Zahtevajo ureditev plačnega sistema zdravnikov v posebnem zdravstvenem stebru, določitev karierne poti zdravnika in odpravo plačnih nesorazmerij, vključno z dvigi plač starejšim zdravnikom. Mnogi opozarjajo, da so zaradi stavke pacienti v stiski, v nekaterih bolnišnicah odpada tudi do 45 odstotkov zdravstvenih pregledov.

Zaradi alarmantne situacije se mnogi sprašujejo, kje je ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel. Med njimi je tudi prvak opozicije Janez Janša. "Kje je ministrica?? Lahko si o zdravniški stavki mislite karkoli, ampak tale ignoranca ministrstva za zdravje in vlade je je brez primerjave v zgodovini. Ogrožena so življenja, zdravje in zdravstveni sistem sam," je zapisal Janša.

Ministrica je sicer dejala, da je za bolnike kljub stavki sindikata Fides dobro poskrbljeno in, da nima mandata za udeležbo na pogajanjih s Fidesom. Glede zahtev Fidesa, da sama sede za pogajalsko mizo, je dejala, je da gre za odločitev vlade in ta je že imenovala pogajalsko skupino. Sama tega, da bi se vanjo vključila, tudi ne bo predlagala.

kvalifikacije
Slovenski košarkarji nadigrali še Izraelce
serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26