Slovenija

Golob: “Jaz sem enako zgrožen, kot ste zgroženi vi”

Uredništvo , 09.07.23 ob 11:22

Premier je po krutem ravnanju s psom pozval ministrstva k ukrepanju.

Golob: “Jaz sem enako zgrožen, kot ste zgroženi vi”

Predsednik vlade Robert Golob je v videu, ki ga je v soboto objavil na družbenem omrežju Instagram, ostro obsodil nedavno kruto ravnanje s psom v Kopru. Povedal je, da je od treh ministrstev že zahteval pripravo poročil. Meni, da mora država v takih primeri znati ustrezno ukrepati. “In upam, da bodo ministrstva to znala tudi narediti,” je dejal.

Od ministrstev je zahteval poročila

“Jaz sem enako zgrožen, kot ste zgroženi vi,” je dejal Golob in povedal, da je o dogodku v Kopru dobil ogromno sporočil od ljudi. Poročila o dogodku je zahteval od ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, od ministrstva za notranje zadeve ter pravosodnega ministrstva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

“Verjamem, da imamo vsi svoje živali tako radi, da bomo tistim, ki jih nimajo, preprečili, da bi živali še kdaj lahko trpinčili,” je v video posnetku, na katerem je skupaj z večjim psom, dejal premier.

Koprski policisti so v ponedeljek obravnavali starejšega moškega, ki je na Markovcu v smeri Semedele z mopedom peljal psa na sprehod, pri tem pa je imel psa privezanega na moped. Med vožnjo se je pes zgrudil in poginil. Ko je moški to opazil, se je zapeljal do smetnjaka za biološke odpadke, kjer je psa odvrgel, so v torek sporočili iz Policijske uprave Koper.

Peticijo je podpisalo že več kot 10 tisoč ljudi

Kršitelju, ki je bil alkoholiziran, so policisti izdali plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali, napisali bodo tudi poročilo na upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, so takrat napovedali na policijski upravi.

Po dogodku je stranka SD na svoji spletni strani začela zbirati podpise za dopolnitev kazenskega zakonika na način, da bi nepotrebno trpinčenje in smrt živali bilo opredeljeno kot kaznivo dejanje. Tovrstni spremembi so naklonjeni tudi na pravosodnem ministrstvu, kjer so za STA napovedali, da bo vključena v jesenske spremembe kazenskega zakonika.

Po poročanju Radia Slovenija je spletno peticijo SD v treh dneh podpisalo približno 11.000 ljudi.

Prometna varnost
Vozniška dovoljenja na kmalu tudi na mobilnih telefonih
računalniki
Afera računalniki: Znano komu v roke prvih 3000 prenosnikov
Preiskovalna komisija
Sršen pred komisijo DZ: Ni bilo vmešavanja v odločitve o oglaševanju