Novi očitki se pojavljajo glede vpletenosti glavnega tajnika stranke SD, Klemna Žiberta, ki naj bi bil vpleten v posel z nakupom sporne sodne stavbe na Litijski cesti. Nedavno razkritje kaže, da je njegov oče konec prejšnjega leta pridobil luksuzno stanovanje v prestižni soseski Schellenburg v Ljubljani, vredno najmanj milijon evrov. Očitajo mu, da ta nakup sovpada s kontroverznim nakupom na Litijski cesti, v vrednosti 7,7 milijona evrov. Kljub temu Žibert zanika vse očitke ter trdi, da nima nobene povezave z očetovimi posli.

Vztraja, da ni povezave s spornim nakupom

Podatki iz zemljiške knjige kažejo, da se je oče Žiberta kot lastnik stanovanja vpisal 29. novembra preteklega leta, vendar je bila prodajna pogodba že podpisana 6. aprila 2022. Po poročanju Siola naj bi bilo to običajno zaradi trajanja gradnje soseske od leta 2020, ki se je zaključila šele nedavno. Verjetno je, da je bil znesek nakupa plačan pred vpisom v zemljiško knjigo, torej novembra 2023.

Kljub obtožbam Žibert vztraja, da gre za neutemeljene trditve. Za Siol je priznal, da je njegov oče res kupil stanovanje v palači Schellenburg, vendar zanika kakršnokoli povezavo s kontroverznim nakupom na Litijski cesti. Pojasnjuje, da je bila kupoprodajna pogodba sklenjena pred njegovo izvolitvijo na položaj glavnega tajnika stranke. Financiranje stanovanja naj bi poteklo preko kredita, pri čemer njegov oče ni povezan z aktualnimi političnimi dogodki. "Vsakršno insinuiranje brez dokazov, da je nakup stanovanja povezan z obtožbami Dominike Švarc Pipan, je neutemeljeno," je dejal.

Oče Žiberta je kupil eno izmed večjih stanovanj, ki obsega skoraj 150 kvadratnih metrov, z dodatnih 28 kvadratnih metrov balkona. Podobno stanovanje trenutno na trgu dosega ceno 1,8 milijona evrov.