Ponoči je v Mariboru, po podatkih Arso, zapadlo 5 cm novega snega. Danes bo sprva oblačno, rahlo sneženje na severovzhodu bo ponehalo.

Čez dan se bo na Primorskem in v gorah delno razjasnilo, drugod bo pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem do 10 °C, napovedujejo na ARSO.

Jutri bo precej jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla, ki se bo predvsem v Ljubljanski kotlini lahko zadržala večji del dneva. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli -8, ob morju 3, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem od 7 do 12 °C.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste sta zaradi prometne nesreče na dolenjski avtocesti v obe smeri zaprta prehitevalna pasova med Dobruško vasjo in Smednikom.

Zastoji so na štajerski avtocesti od Lukovice proti Ljubljani, na dolenjski avtocesti od Grosuplja proti Ljubljani, na primorski avtocesti mimo Vrhnike proti Ljubljani in na pomurski avtocesti od Dolge vasi proti Murski Soboti.

PUBLIC

Zastoji so tudi na cestah Dol-Šentjakob, Mengeš-Trzin in Pijava Gorica-Škofljica.

Voznike se opozarja, da je na prelazih in ostalih višje ležečih cestah v primeru snega na vozišču obvezna uporaba verig, če tako določajo prometni znaki.

Cesta Sorica-Petrovo Brdo bo zaradi popravila vozišča zaprta do 31. decembra.