Oly je s Polono in njenim partnerjem ogromno prehodila, veliko časa so preživeli v hribih. To zaradi njenega stanja ni več mogoče. Zato si je Polona nabavila nahrbtnik za nošenje psa.

V teh časih, še kako z veseljem prebiramo dobre, pozitivne zgodbe. In ena izmed takih prihaja iz Radovljice. Zgodba, polna ljubezni do svojega hišnega ljubljenčka.

Lansko leto se je Polona s partnerjem preselila iz Anglije nazaj v Slovenijo. S partnerjem, sicer Angležem, je v Angliji živela 30 let. Ko je z njo prišel na obisk v Slovenijo, mu je bilo tukaj tako všeč, da se je odločil, da želi nekoč živeti tukaj. »Meni je oče zapustil stanovanje v Ljubljani, tako da sem ga prodala, on pa svojo hišo v Angliji. Preselila sva se v Radovljico, kjer sva kupila hišo,« opisuje Polona. Z njima se je preselila tudi njuna psička Oly, pasme Jack russell terier. Stara je 13 let.

Žal jo je že dvakrat zadela kap. Nazadnje pred nekaj meseci in k sreči si je ponovno opomogla. »Ima neverjetno voljo do življenja. Prvi teden je bil težak. Padala je, ni mogla hoditi. Nato se ji je z veliko krajšimi sprehodi, izboljšalo ravnotežje.« Oly je s Polono in njenim partnerjem ogromno prehodila, veliko časa so preživeli v hribih. To zaradi njenega stanja ni več mogoče. Zato si je Polona nabavila nahrbtnik za nošenje psa.

Zelo rada je v nahrbtniku. Sedi v njemu in spremlja vse kar se dogaja, čeprav slabše vidi in povrhu vsega je še gluha. Toda to ni važno, dokler vidiš, kako se še vedno veseli življenja.

Pove, da nekatere poti psička že dobro pozna, kot na primer pot ob Savi v Radovljici. »Pa tudi do Svetega Petra pride. Kam višje pa jo je potrebno nositi. Seveda gre del poti tudi sama. Nosimo jo predvsem, ko gremo po grebenu iz Most pri Žirovnici na Smokuški vrh, kjer je huda strmina na obeh straneh poti. Pogosto gremo na izlet na Talež, kamor pa sama rada gre.«

Oly obožuje kopanje v rekah. Skupaj gredo poleti plavat v Šobec, kjer se psi sicer ne smejo kopati, zato jo da v čoln in jo vlači za seboj.

Kljub starosti in dveh kapeh, ki sta pustili posledice, Oly maksimalno uživa svoje življenje.