Urad vlade Republike za komuniciranje širi nabor oblik komuniciranja z javnostjo, med katere tako dodaja trenutno zelo popularno novost – podkast.

»Na Uradu vlade Republike Slovenije za komuniciranje pripravljamo prvi vladni podkast z imenom »GOVSI podkast«. Gre za (video) podkast Vlade Republike Slovenije, s katerim širimo ustaljene načine obveščanja in komuniciranja z javnostjo ter krepimo transparentnost vladnega delovanja,« so pojasnili na UKOM.

Oddaje bodo predvidoma objavljene ob petkih dopoldne, za zdaj pa načrtujejo eno do dve oddaji na mesec.

Nov način poglobljene predstavitve vladnih vsebin

Podkast bo namenjen poglobljeni predstavitvi vladnih vsebin in drugih aktualnih družbeno pomembnih tematik.

»Ta oblika komuniciranja poleg bolj neposrednega stika z javnostjo daje tudi prostor za temeljito, lahko tudi bolj jasno pojasnjevanje vladnih odločitev, načrtov, politik ali pogledov,« so še dodali ter navedli, da bodo gostje zanimivi in raznoliki – od ministrov državnih sekretarjev in drugih vladnih predstavnikov do strokovnjakov različnih strok in znanj.

Podkast bo v celoti nastajal v produkciji in v prostorih Ukoma, voditeljev podkasta pa bo več. Praviloma bodo to zaposleni v državni oziroma javni upravi, po potrebi, glede na vsebino epizode, pa bodo na Ukom sodelovali s kakšnim zunanjim sodelavcem oziroma sodelavko.

Podkast bo za poslušanje in ogled dostopen na vseh priljubljenih platformah za podkaste, kot so Apple, Spotify, Amazon, Googlovi Podkasti ter na vladni spletni strani GOVSI podkast, vladnem kanalu na YouTubu ter vladnih družbenih omrežjih.

Kdo bo gost prvega objavljenega podkasta?

Prvi podkast bo na voljo že 19. januarja 2024, skladno z vlogo Slovenije kot nestalne članice Varnostnega sveta ZN pa bosta gosta podkasta ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon in minister za obrambo Marjan Šarec. Ob tem bo oddajo vodil Boštjan Lajovic.