Slovenija

Čez dan znova do 35 stopinj Celzija, popoldan grozijo nevihte

Uredništvo , 11.07.23 ob 09:18

Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 35 stopinj Celzija.

Čez dan znova do 35 stopinj Celzija, popoldan grozijo nevihte

Danes bo pretežno jasno z možnostjo vročinskih neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 35 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo sončno. Zapihal bo jugozahodni veter. Zvečer bodo krajevne vročinske nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, najvišje dnevne od 31 do 36 stopinj Celzija.

Opozorilo: Do sredine tedna bo sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev.

Obeti: V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Tudi v petek bodo predvsem sredi dneva in popoldne še nastale posamezne plohe in nevihte.

Vremenska slika: Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Z vetrom zahodnih smeri priteka nad naše kraje suh in zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno, popoldne in zvečer bo v Karnijskih Alpah lahko nastala kakšna vročinska nevihta. V sredo bo sončno, pihal bo jugozahodni veter. Popoldne in zvečer bodo v Alpah nastale vročinske nevihte.

Biovreme: Danes in v sredo bo vpliv vremena na počutje večinoma ugoden, po nižinah bo sredi dneva in popoldne povečana toplotna obremenitev.

 

STA